Podsjetimo se na humanitarnu akciju Zaklade Ana Rukavina „Želim život“

Sudjelujmo i mi ako već nismo do 31. 12. 2021.

Prosinac je razdoblje u kojem promišljamo o svemu što nam se dogodilo tijekom godine, prisjećamo se svojih uspona i padova, malih i velikih pobjeda u nizu životnih nespretnosti i nedaća, dragih ljudi i emocija koje su u nama izazvali, te maštamo i snujemo nove ciljeve koje želimo ostvariti u nadolazećoj godini. U prosincu se prisjećamo i onih koji nisu među nama i njegujemo uspomene na emocije koje su u nas usadili, sjećamo se svih onih bolesnih, slabih, nemoćnih i potrebitih, boraca koji ratuju na više životnih frontova, ali istovremeno osjećamo zahvalnost i poniznost spram njih i potrebu da nešto promijenimo i pomognemo.

Prosinac je mjesec u kojem se prisjećamo Ane Rukavine i njenog pisma koje je pokrenulo lavinu lijepih emocija, pisma koje je omogućilo osnivanje registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i pružilo nadu brojnim hematološkim bolesnicima, pisma koje je promijenilo hrvatski zdravstveni sustav i poslužilo kao temelj za osnivanje zaklade koja nosi Anino ime.

Od 2006. godine, svakog prosinca održava se humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina pod nazivom „Želim život.“ Cilj koncerta je prije svega osvješćivanje šire populacije o težini hematoloških bolesti, postupcima liječenja i kvaliteti života takvih bolesnika, ali i prikupljanje financijskih sredstava za daljnje širenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, te stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, a u budućnosti vjerujemo, i hematoloških medicinskih sestara .

Humanitarni koncert je i ove godine uspješno realiziran, no još uvijek možemo sudjelovati u akciji i dati svoj doprinos; financijska sredstva se prikupljaju zaključno s 31.12.2021.! Donacije su moguće putem telefona na broj 060 9000 (cijena poziva je 5 kn + PDV) ili putem KEKS Pay aplikacije, bez naknada!

Vođeni ljubavi, vjerom, zajedništvom, solidarnošću  i nadom kao temeljnim vrijednostima ovog blagdanskog razdoblja pozivamo Vas da jednim vašim pozivom budete promjena, promjena koju želite vidjeti jer „sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi, želim život!“

Josip Spudić, Zavod za hematologiju KB Merkur