Poštovani, 

U današnje vrijeme, kad svi samo „jamraju“ i žale se na sve oko sebe, posebno na zdravstveni sustav, za promjenu, ja želim podijeliti s javnošću malo pozitive s namjerom da pohvaljenima dam krila za nastavak onog što su do sada izvrsno radile. Na odjelu za hematologiju OB Dubrava nisam broj, ja sam Tatjana Jelen, pacijentica, stoga i sad ne želim ostati anonimna.  

Sve je na odjelu svjetlo, veselo i pozitivno, a odjel je s ozbiljnim bolesnicima, puno njih ima teške dijagnoze, što na sreću na kraju ja ipak nisam. Nakon bolničkog liječenja već se četiri godine redovito kontroliram u dnevnoj bolnici i družim sa stručnim, vrijednim, toplim i ljubaznim osobljem Odjela. Liječnici su izvrsni, no nema do mojih sestara bez kojih nam i najbolji liječnik malo znači. Sestre su uvijek na usluzi, s dužnim poštovanjem, neizmjernom voljom i snagom. Uvijek s osmjehom, od ranojutarnjeg mjerenja temperature do provjere jer još nešto treba prije spavanja. Super organizirane kroz dan na odjelu ili u dnevnoj bolnici, najčešće u kombinaciji jednog i drugog (po potrebi i trećeg), uspješne na sto strana odjednom. I kad ih nije bilo na šestom katu, tj. kad nismo mogli do njih jer je bolnica brinula za bolesnike s koronom, za nas su se brinule izmještene i bili smo u pravo vrijeme, na različitim mjestima, ali s njihovom zaslugom kvalitetno zbrinuti. 

Ovo je, zapravo, štura priča o tome kako postoje svijetli primjeri u našem zdravstvu, svima je lako prigovarati, a zapravo nam ne bi smjelo biti teško uputiti pohvalu, istaknuti pozitivno! 

Stručnost, ljubaznost i osmijeh na licu, unatoč gomili vrlo odgovornog i ne lakog posla u ne baš sjajnim uvjetima u kojima rade treba javno istaknuti. Da „cure sa šestog kata” najbolje moguće rade svoj posao!. 

Tatjana