Mjesto gdje se susreću sestre i bolesnici izvan bolnice


Rujan – mjesec svjesnosti o malignim hematološkim bolestima u OB Varaždin, Dnevna bolnica hematologije i onkologije

Rujan 2021. – Podsjećanje  na bolesnike s malignim bolestima krvi, Ljiljana Pomper s umirovljenicama KB Merkur, nekad glavnim sestrama, kojima je bliska skrb o heamtološkim  bolesnicima:  Anka Mašić, Marija Car, Danita Marković, Božena Belinić, Višnja Benšek, Štefanija Čuljat

I u mirovini – u crvenom  smo uz vas i sve vaše aktivnosti. Za zadovoljstvo u radu i veliku korist svih naših oboljelih!


–          Prošlo je 30 godina kako sam otišla s hematološkog odjela.  Još imam pred očima riječi koje nam je napisala jedna djevojka u toku svoje višetjedne izolacije. A poručila nam je da bi sva tehnička dostignuća, uređaji i sve terapije puno manje vrijedile da nije tople riječi, dodira i pogleda punog razumijevanja i podrške – koju dobivaju od medicinskih sestara koje su uvijek tu za njih.

I još čujem riječi jednog mladića koji je bio pun pitanja o tome kako proživjeti ostatak života. Da li se zatvoriti u sebe i „ugasiti“ sve oko sebe i samo čekati da sve to završi.

Ili – živjeti punim plućima, sticati nove prijatelje, osnovati obitelj, odgajati djecu, razvijati karijeru… Bilo mi je jasno iz njegovih razmišljanja i pitanja koja si je postavljao, da se odlučio za ŽIVOT!

I tada  i sada, zahvalna sam im svima koji su me svojim primjerima ohrabrili i osnažili za život koji je bio predamnom.

Marija Car, rujan, 2021.


Sestrinske ambulante pune su računala, laptopa i pametnih telefona. Ordinacije imaju najsuvremeniju aparaturu, a dijagnostike su napravljene za nekoliko minuta. U salama već operiraju roboti. Uz sva ta dostignuća čini mi se, nedostajat će sestrinskih ruku s osmjehom na licu i riječima utjehe.

Ne dozvolimo da nam copy paste bude najčešće upotrebljavana radnja u unosu podataka, jer svaki je bolesnik poseban i jedinstven.

Danita Marković, rujan 2021.


Svim hematološkim sestrama želim poručiti:

“Setre brinu o sestrama; brinite jedne za druge!”

Anka Mašić, rujan 2021.

Rujan, mjesec podizanja svjesnosti o raku krvi. KBC Split.

Elena Vrančić u ime tima

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi- KBC Rebro – Zelena zgrada

Podrška svim pacijentima oboljelim od malignih bolesti.

Tu samo za vas💪

Dnevna bolnica Zavoda za Hematologiju KBC Zagreb

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi – Odjel internističke onkologije s hematologijom i Dnevna bolnica, OB Pula

Pula u crvenom!

Rujan je mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi. Primite veliki pozdrav iz Pule, s odjela internističke onkologije s hematologijiom!

Marina Dembić, Boris Kopić i tim 

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi – Zavod za hematologiju KBC Zagreb

Rujan prolazi, a mi i dalje ostajemo misliti i brinuti se za vas ❤

Podrška oboljelima od malignih hematoloških bolesti.

Vesna Družinić i tim Zavoda za hematologiju

Na odjelu hematologije, sestre nose osmjehe kao ordenje za hrabrost i superherojstvo. Zaljubljene u svoj poziv i posvećene životu, iz dana u dan ulijevaju borbenost u pacijente , brinući o njihovim tijelima, srcima i duši. Danas nosimo crveno jer je rujan mjesec svjesnosti o malignim bolestima krvi, obuci i ti crveno, jer podrška nekada pacijentima najviše treba.

Josipa Šafarik Belev, Azra Bint Izet i tim

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi – Zavod za hematologiju KB Merkur

Dragi naši hematološki bolesnici… Mi smo tim koji inače nosi bijele i plave kute; danas smo odlučili nositi crveno, u znak obilježavanja mjeseca rujna, mjeseca o svjesnosti raka krvi! Ovim simboličnim znakom podrške želimo da znate da mislimo na vas i kada nismo u uniformama!

Mirjana Vukmirović u ime tima

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi – Zavod za hematologiju – KBC Rijeka

I mi “NOSIMO CRVENO” kao podršku bolesnicima koji se bore s malignim hematološkim bolestima. Mjesec rujan je mjesec svjesnosti o raku krvi.

Nija Jajaš i tim

Rujan – mjesec obilježavanja svjesnosti o raku krvi – Onko – hematološka Dnevna bolnica – OB Karlovac

Crveni pozdrav iz crvene Dnevne onko-hematološke bolnice kao podrška hematološkim pacijentima.

Maja Ulemek i tim