10.05.2024. na glavnom Zagrebačkom trgu u organizaciji HKMS obilježili smo Međunarodni dan sestrinstva (12.05.). KroMreža predstavila se na štandu gdje smo izložili slike hematoloških medicinskih sestara u radu na našim Odjelima i Zavodima.

Vodeća tema kojom smo se ove godine željele predstaviti i približiti posjetiocima štanda bila je DARUJTE NADU, DARUJTE ŽIVOT; POSTANITE DARIVATELJ KOŠTANE SRŽI.

Želja nam je bila informirati i potaknuti zainteresirane građane kako postati dobrovoljni darivatelj koštane srži, a najviše im približiti koliko dobrovoljni davatelj znači našem hematološkom bolesniku. Dijelili smo informativne letke i motivacijske poruke te odgovarale na pitanja posjetitelja.

Štand KroMreže posjetili su brojni građani s kojima smo podijelili informacije o poslu hematoloških sestara, približili im važnost našeg sudjelovanja u timu koji skrbi o hematološkom bolesniku kao i pokušali objasniti pojedinosti o hematološkim bolestima.

Zahvaljujemo se predsjedniku HKMS Mariu Gaziću koji je bio s nama tijekom našeg boravka na trgu i koji nam je omogućio obilježavanje našeg dana. Također se zahvaljujemo i  našim vanjskim suradnicima koji su nas također posjetili i kojima smo zahvalni na podršci i pomoći koju od njih dobijemo kad god nam je potrebna.

Drage naše kolegice i kolege SRETAN NAM MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA!

Suzana Ivoš