Poštovane članice i članovi, poštovani suradnici, dragi prijatelji,

     Točno prije godinu dana, 1. rujna 2021., naša stranica KroMreža HMST, www.kromreza-hmst.hr počela je „emitirati“ svoj informativni, poučni i motivirajući program, a s djelovanjem je gotovo istovremeno počela i naša facebook stranica.

Digitalna komunikacija KroMreže HMST jedan je od važnijih projekata i dimenzija djelovanja Udruge; tog rujna 2021. ideja je bila da se međusobno povežemo i zajedničkim zalaganjem pridonesemo ostvarivanju naših ciljeva, a pisanje i uređivanje je prilika mnogim članicama i članovima za stvaralački rad i put za realizaciju osobnih talenata.

***

Tijekom proteklih 12 mjeseci čitali ste mnoge članke, zanimljive autorske radove i pratili vijesti – informacije o važnim događajima za našu Udrugu, nas i naše bolesnike. Obilježili smo više međunarodnih dana bolesti, popratili detaljno naše aktivnosti među kojima posebno ističemo naš Prvi kongres u Zadru i realizaciju više webinara, podržali smo rad naših radnih skupina, obilježili Međunarodni dan sestrinstva i sl. U raznim „kućicama“ portala razni su sadržaji, svakom od vas po nečem zanimljivi. Mnoštvo fotografija također pokazuje da nismo samo učili već se i  upoznavali, povezali, radovali u druženju.

Na facebook stranici objave su po prirodi bile sadržajno lakše, ali znatno češće, s velikom interakcijom pratitelja i uredništva.

***

Na samom početku, rad se uglavnom odvijao zajedničkim angažmanom predsjednice, dopredsjednica i tajnice. S vremenom su se prepoznali afiniteti i predsjednica je postala glavna urednica web stranice, a tajnica glavna urednica facebook stranice.

Želja nam je u ovoj drugoj godini rada naše digitalne medije vidjeti u novom zamahu, stoga vam iznosimo novi model funkcioniranja naše web i facebook stranice.

***

AFIRMACIJA TIMSKOG RADA U 2022.

Pozivamo vas sve! Članice i članovi HMST KROMREŽE javite se, budite autori! Uljučite se, sudjelujte, pridonesite, uživajte u stvaranju svoje digitalne stranice. Budimo zajedno kotači ovog motora. Svi vi, članice i članovi, suradnici i prijatelji, bolesnici i  članovi obitelji, naši edukatori, pozvani ste da se priključite i pridonesete razvoju naše stranice za dobrobit nas, bolesnika i društva u cjelini. O čemu ćete pisati? Napišite članak o iskustvima rada u vašoj sredini, novim metodama, osvrt na knjigu ili neko predavanje, o problematici i ulozi sestrinstva, osobnu ili grupnu priču… Može to biti stručni rad, ili prijedlozi, iskustva, promišljanja ili priča bolesnika. Ili – prijelog da se riješe neki problemi, ili neki jako dobar primjer.

***

Nastavnici, vanjski suradnici iz instutucija države, ustanova, agencija, tvrtki, budite s nama! Javite se svojim radovima, na korist članstvu Udruge i bolesnika, razvoju sestrinske i medicinske struke.

***

Izvršne urednice mjeseca na web stranici! Kako se stranica sve više razvijala, Upravni odbor je usvojio model koji opodržava skupni rad, na način da uz glavnu urednicu web stranice djeluju i izvršne urednice za svaki pojedini mjesec 2022. – sljedećim redom:

  • Siječanj – Ljiljana Pomper
  • Veljača – Ljiljana Pomper
  • Ožujak – Vesna Družinić
  • Travanj – Josipa Belev
  • Svibanj – Suzana Ivoš
  • Lipanj – Nina Jajaš
  • Rujan – Marija Petrović
  • Listopad – Kristina Kondres
  • Studeni – Danijela Jukić
  • Prosinac – Julijana Bralo

***

Uredništvo stranice! Glavna urednica web stranice je u ovom mandatu Ljiljana Pomper, a facebook stranice Josipa Belev, dok predsjednica i dopredsjednice imaju mogućnost biti administratori. Uredničku politiku određuje Upravni odbor Udruge, na prijedlog predsjednice i glavnih urednica.

***

Postanite član Kluba autora! Sve autorice i autore ćemo navesti na stranici KroMreže kao članove Kluba autora, vjerujući da je to svojevrsno priznanje, izraz timskog duha, a da može potaknuti i druge da se priključe.

***

Dakle, ako imate volju i ideju objaviti neki vama značajan tekst na web stranici, pozivam vas da se javite se izvršnoj urednici za određeni mjesec ili glavnoj urednici portala, Ljiljani Pomper, a ukoliko želite objavu na facebook, javite se Josipi Belev. Za članice i članove Udruge kontakti su dostupni u rubrici „o nama –  Uredništvo stranice“, a sve ostale zainteresirane autore molim – koristite naš e mail: kromrezahmst@gmail.com.

Rado bismo vas čuli i podijelili vaša mišljenja, ideje, edukativne sadržaje, pa i veselja i uspjehe. U pripremi članka možemo vas podržati metodološkim uputama. Za autorski sadržaj odgovara, naravno, sam autor.

U Zagrebu, 1. rujna 2022.                                           

Ljiljana Pomper, predsjednica Udruge