U subotu, 12. studenog 2022. udruga MijelomCRO je svečanim susretom u zajedništvu s oboljelima i članovima njihovih obitelji,  liječnicima i zdravstvenim djelatnicima, podupirateljima udruge i suradnicima, te organizacijama, udrugama i tvrtkama koje podupiru djelovanje udruge, obilježila 10 godina postojanja udruge. Susret je bio usmjeren na postignuća u liječenju Multiplog mijeloma, čemu ustrajemo i što nas čeka u budućnosti; od kemoterapije do bioloških lijekova, uključujući prvu, drugu i treću liniju liječenja. 

Prisjetili smo se samih početaka rada ove udruge, na koji način pomaže oboljelima i onima koji su tek otkrili bolest. Bilo da se radi o oboljelom ili članu obitelj, ova udruga im daje nadu u bolje sutra.  

Susretu su prisustvovali liječnici i medicinske sestre iz više zdravstvenih ustanova, oboljeli, članovi njihovih obitelji te sami prijatelji udruge.

Uručena su priznanja članovima koji su vlastitim angažmanom i aktivnim sudjelovanjem doprinijeli radu udruge. 

Neizmjerno se ponosimo uručenim priznanjem i zahvalom našoj sestri Ljiljani Pomper za doprinos, suradnju i razumijevanje uloge udruge MijelomCRO, uz tekst Dobriše Cesarića “I moja kaplja pomaže ga tkati…”

Ono što možemo reći, hrabro i ponosno naprijed! 

Emilija Frančić Goleš i Tanja Blagaj, KB Merkur