Danas, na Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, srca nam se pune osjećajima ljubavi, suosjećanja i nade. Kao medicinske sestre i tehničari i liječnici koji skrbe za hematološke bolesnike, svjesni smo izazova i težine koje nose ove borbe, ali isto tako osjećamo snagu, hrabrost i otpornost naših malih heroja.

U ime KroMreže hematoloških medicinskih sestara i tehničara, (i onih koji ju podupiru) želimo izraziti duboko poštovanje prema svakom djetetu koje se hrabro bori s malignom bolešću, prema njihovim obiteljima koje pružaju neizmjernu podršku i prema svima vama koji svakodnevno ulijevate nadu i ljubav u njihove živote.

Naša udruga osnovana je s ciljem da pruži podršku, znanje i razmjenu iskustava među hematološkim medicinskim sestrama i tehničarima diljem Hrvatske i šire. Naša misija nije samo pružiti medicinsku skrb, već i osigurati da naši mali pacijenti dobiju najbolju moguću njegu, da se osjećaju voljeno i podržano tijekom cijelog njihovog puta.

Danas se prisjećamo svake dječje borbe, svakog osmijeha koji nam daje snagu, svake suze koja nas motivira da budemo još bolji u onome što radimo. Neka naša zajednička predanost i ljubav prema našim malim pacijentima bude svjetionik nade i inspiracije za sve nas.

Uz vašu podršku i suradnju, nastavit ćemo se boriti za unapređenje sestrinske skrbi, edukaciju i stručni razvoj, te promociju naše važne uloge u zdravstvenoj zajednici. Neka naša djela budu odraz naše ljubavi i poštovanja prema onima koji se hrabro bore s malignim bolestima.

Hvala vam na vašem nesebičnom radu i predanosti. Neka svjetlost ljubavi koju nosimo u svojim srcima obasjava put našim malim pacijentima i njihovim obiteljima.

S ljubavlju i nadom,

Maks Luka Šenjug, specijalizant pedijatrije – koji podupire rad i zalaganje KroMreže

Katarina Kovačević, magistra sestrinstva

KBC Zagreb Klinika za pedijatriju – Dnevna bolnica dječje hematologije i onkologije