Prvi naš simpozij s međunarodnim sudjelovanjem

Poštovane kolegice i kolege, poštovani suradnici,

      Sa zadovoljstvom i ponosom vas pozivamo na prvu stručnu aktivnost udruge KroMreža HMST – Prvi simpozij s međunarodnim sudjelovanjem u formi webinara pod nazivom “Prevencija infekcija i održavanje venskih pristupa u hematoloških bolesnika”.

 Vrijeme: 10. rujna 2021. Od 14.00 – 17.10 h.

Predavački tim:

Matej Kosi, klinički specijalist ICU & ROH, 3M SEE Region – EAD

Vesna Družinić, glavna sestra Zavoda za hematologiju KBC Zagreb

Ljiljana Pomper, glavna sestra Zavoda za hematologiju KB Merkur

Moderator:

Josipa Belev, glavna sestra Odjela za trombozu i hemostazu KBC Zagreb

        Svima koji na bilo koji način skrbimo o hematološkim bolesnicima dobro je poznata važnost, ali i osjetljivost različitih venskih pristupa u pojedinim fazama liječenja bolesnika. Stoga vjerujemo da će ovaj simpozij biti zanimljiv svim hematološkim sestrama i tehničarima, koje se profesionalno više bave ovim područjem.

Za iskusne kolegice i kolege ovo će biti prilika da unaprijede svoja znanja usvajanjem novih spoznaja, kao što je u našem poslu uobičajeno. Za nove kolegice i kolege ovo je prilika za novi oblik usvajanja dobre prakse i najnovijih spoznaja. Ujedno, ovaj simpozij dodatno obogaćuje proces našeg cjeloživotnog učenja.

Vjerujemo da će tema biti zanimljiva i za druge sudionike – medicinske sestre i tehničare u drugim djelatnostima koje su ponekad uključene i u skrb o hematološkom bolesniku, u bolnici ili izvan bolnice, pa tako i za one koji obučavaju mlade sestre i tehničare o ovoj temi, ostale naše suradnike , a vjerojatno i za bolesnike.  

U našoj međusobnoj komunikaciji dosad pokazalo se kako i ova tema spada u prioritetne.

Treba istaknuti, među prvim stručnim radnim skupinama naše udruge, počet će s radom upravo skupina o venskim pristupima.

Želimo vas potaknuti na aktivno sudjelovanje i raspravu; stoga ponavljamo već rečeno: “Jedna zna mnogo, ali samo svi znaju mnogo više!”

Pozivamo sve članice i članove i ostale zaintresirane da se uključe u rad webinara:


1) Sve sudionike molimo da ispune priloženi word dokument kako bi ste bili bodovani od HKMS:

2) Za sudjelovanje je potrebno kliknuti na donji link te izabrati OPEN zoom meeting:
https://us02web.zoom.us/j/87199551814?pwd=RzdoV2NJbTVJSVpObjBNaW9GRm54dz09

Veselimo se susretu,

Ljiljana Pomper

Vesna Družinić

Matej Kosi