“Kontinuirana skrb i podrška bolesnicima s multiplim mijelomom”

   Povodom ožujka – mjeseca svjesnosti o multiplom mijelomu, udruga KroMreža hematoloških medicinskih sestara i tehničara i Udruga za podršku oboljelima od multiplog mijeloma MijelomCRO, u suradnji s britanskom udrugom Myeloma UK, uspostavile su edukativni program za hematološke sestre i tehničare Hrvatske pod geslom: hematološke sestre  i udruga bolesnika uče zajedno, za dobrobit bolesnika.

Tim povodom održan je zajednički webinar  pod nazivom “Kontinuirana skrb i podrška oboljelima od multiplog mijeloma,  na godišnjicu djelovanja naše udruge, 14. travnja 2022. te smo imali priliku saslušati predavanje Sarah Henshaw RGN, MSc, BSc (Hons), glavne sestre specijaliste za mijelom                               City Campus – Nottingham University Hospital, Myeloma CNS, Lead  Nurse UKMF (UK Myeloma Forum), Trustee on Myeloma UK Board of Directors uz simultano prevođenje prim.dr. sc. Inge Mandac Smoljanović, hematologa KB Merkur.

Bila je to prilika da osvježimo i unaprijedimo svoja znanja o multiplom mijelomu, ozbiljnoj hematološkoj bolesti, za sada neizlječivoj, od koje obolijevaju osobe starije  životne dobi, iako u novije vrijeme pogađa i mlađe ljude. Istovremeno, kroz predavanje i sadržajnu raspravu, sveukupno dva i pol sata, imali smo priliku usporediti terapijske protokole koji se ne razlikuju mnogo od naših, a  s druge strane, sagledati drugačije pristupe skrbi oboljelog od multiplog mijeloma, koji uključuju i skrb u kući oboljelog.   

Broj sudionika webinara, oko 125, govori u prilog atraktivnosti teme i načina edukacije, a posebno smo ponosni što je cijeli sadržaj snimljen i dostupan za sve naše članice i članove uz pomoć lozinke:

Ljiljana Pomper, predsjednica KroMreže

glavna sestra Zavoda za hematologiju KB Merkur