Poštovane kolegice i kolege,

Poštovani prijatelji, suradnici i partneri!

Godina dana je protekla od osnivanja naše udruge, na koju smo ponosne – KROMREŽE hematoloških medicinskih sestra i  tehničara.

Prvu godišnjicu Udruge obilježile smo podsjećanjem na ciljeve i na ne mala ostvarenja – mi, hematološke medicinske sestre i tehničari iz svih krajeva Hrvatske, međusobno se upoznajemo, povezujemo poslovno i osobno, stječemo nova znanja, razmjenjujemo iskustva,  podržavamo se istovremeno i kao prijatelji, a kad je prilika i družimo. Webinari, naša web i facebook stranica, 1. Kongres, sve to potvrđuju.

Udruga je postala platforma koja očituje naše težnje, mjesto gdje se povećava znanje i osnažuje djelovanje.

Danas nas je gotovo 250 članica i članova iz svih bolnica u kojima skrbimo o oboljelima od hematoloških bolesti. Aktivni angažman članica i članova vidljiv je često, na više načina.

Hematologija je grana medicine koja se ubrzano razvija, a usporedo napreduje i hematološka sestrinska skrb za oboljele. Pa neka napreduje i naše zajedničko i umreženo djelovanje.

***

Nas iskustvima prošlogodišnjeg uspješnog kongresa u Zadru, a u susret željama članstva i vodstva Udruge odlučili smo organizirati Drugi kongres KROMREŽE, u listopadu 2022., s težnjom da nam to postane tradicija.   

Uz teme o potpornoj skrbi, prikaz rada radnih skupina, o novitetima u liječenju, sestrinskoj skrbi i postupcima, odlučili smo da od ove godine na svakom kongresu cjelovito obradimo jednu hematološku bolest; ove godine posebnu pozornost posvetit ćemo malignim limfomima, najčešćoj skupini malignih hematoloških bolesti. 

Vjerujemo da ćete i ovaj put prepoznati vlastite interese i pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete uspjehu našeg 2. kongresa.

Pozivamo Vas da pripremite i prijavite sažetak i tako aktivno sudjelujete na ovogodišnjem kongresu kroz usmena izlaganja i/ili postere, također u raspravam i iznošenju prijedloga. Posebno će nas sve veseliti prikaz iskustava i dobre prakse iz vaših radnih sredina, kao i nastup mladih sestara. Raduju nas i nova poznanstva koja neće izostati.

A posebno želimo da se i na novom susretu svi dobro osjećamo, zabavimo i veselo družimo!

Radujemo se viđenju.

S poštovanjem,

Srdačno vaša,

Ljiljana Pomper, dipl. med. techn.

Predsjednica KroMreže HMST u ime Organizacijskog odbora