Dana 04.04. 2023. u 16 h na KB Merkur održana je izborna Skupština članova KroMreže HMST. Na Skupštini KroMreže HMST izabrane su  nove: predsjednica, dopredsjednica i članica Upravnog Odbora.

Za drugu predsjednicu KroMreže HMST izabrana je mag.med.techn. Vesna Družinić, Glavna sestra Zavoda za hematologiju, Klinike za unutrašnje bolesti, KBC Zagreb.

Dopredsjednica mag. med. techn., Ljiljana Pomper, Glavna sestra Zavoda za hematologiju, KB Merkur

Članica Upravnog Odbora mag.med.techn. Katarina Kovačević, voditeljica pedijatrijske dnevne bolnice za hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica, KBC Zagreb.

Poruka Predsjednice KroMreže HMST Vesne Družinić, mag.med.techn.

Pripremajući se za prijavu na natječaj za predsjednicu KroMreže HMST, prisjetila sam se početaka rada Udruge i koliko je do sada kroz Udrugu učinjeno na  razvoju i prepoznavanju važnosti rada hematoloških medicinskih sestara i tehničara. Postale smo vidljive i poželjan partner za suradnju.

Plan i program daljnjeg razvoja Udruge izrađen je imajući na umu sve ono što je ostvareno te ono što je započeto ili u fazi razvoja iz prethodnog plana predsjednice Ljiljane Pomper, kako bi se narednih  godina osigurao kontinuitet Udruge i temeljni programi/aktivnosti te vrijednosti i usmjerenja koja su Udrugu učinili izuzetno važnom na Hrvatskoj sceni medicinskih sestara i tehničara.

Misija

Kroz rad  Udruge pružiti članovima informacije o najnovijim postignućima na području zdravstvene njege hematološkog bolesnika. Provoditi  kvalitetnu, kontinuiranu edukaciju medicinskih sestara i tehničara koji zbrinjavaju hematološke bolesnike. Djelovati  na javnost o percepciji  važnosti  rada medicinskih sestara i tehničara, te raditi na poboljšanju njihovog  statusa na radnom mjestu ali i u društvu.

Vizija

 Udruga  će biti prepoznatljiva  u javnosti i stručnim krugovima,  kao vodeća udruga u Hrvatskoj, koja  promovira stručnost i rad hematoloških medicinskih sestara i tehničara. Ona  će biti jedinstveni suradnički prostor  i otvorena platforma za razmjenu ideja između  članova s različitih hematoloških  i hemato – onkoloških odjela. Poželjan partner u provođenju raznih istraživanja iz područja sestrinstva i /ili aktivnosti bitnih za članove Udruge.