Ove godine koncert “Želim život”, održan je 25.11. 2023., kao i uvijek, u suradnji s Novom TV; prikupljeno je do sada više od 173 000 € za daljnji rad Zaklade Ana Rukavina. Koncert se održava već 18-tu godinu za redom, iako zbog covid pandemije prethodne tri godine nije održan uživo. Ove godine na glavnom gradskom trgu nastupili su brojni poznati glazbenici, a poznata lica iz javnog života izdvojila su svoje vrijeme i javljali se na humanitarni broj, koji su građani nazvali čak 209 694 puta. I ovoga puta, svi smo pokazali solidarnost prema teško oboljelima od hematoloških bolesti u Hrvatskoj i svijetu.

Koncert je održan dan prije godišnjice Anine smrti, nema je s nama na žalost već sedamnaest godina ali njen vedar duh, ljubav i želja za životom živi dalje kroz rad Zaklade; kroz sve oboljele osobe koje su zbog Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, dobile novu priliku za život. Njezina želja za životom živi i kroz podršku Zaklade svim zdravstvenim djelatnicima, a posebno onima koji su imali priliku za stručno usavršavanje na najboljim svjetskim i europskim klinikama, kako bi pružili najkvalitetnije liječenje našim oboljelima u Hrvatskoj.

Humanitarni broj 060 9000 (cijena poziva 0,66 €/5 kn + PDV) je i dalje otvoren do 31. prosinca, još uvijek se stignemo uključiti i pokazati veliko srce te podržati rad Zaklade Ana Rukavina. Prikupljenim donacijama pomažemo širenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja, podržavamo mogućnost za daljnje stručno usavršavanje naših liječnika i medicinskih sestara te nabavku neophodnih dijagnostičkih uređaja, kako bi se bolje i brže obavila dijagnostika i započelo liječenje hematoloških bolesnika.

Kristina Kondres

Zavod za hematologiju, KB Merkur