Tijekom predblagdanskih dana u Dnevnoj bolnici Zavoda za hematologiju KB Dubrava odlučili smo razveseliti i iznenaditi naše drage pacijente malim, simboličnim i slatkim paketićima. Naši pacijenti su ranjivi i zahtijevaju empatičnu skrb, tako se osjećaju sigurnije i imaju povjerenje u naš tim te lakše prihvaćaju svoje stanje, savjete i upute za vrijeme svog liječenja.

Kao i u svakodnevnom životu bitno je zadovoljiti psihološke potrebe. 
Pacijenti se puno bolje osjećaju u okolini koja razumije i podupire njihov oporavak i liječenje. Stoga nam dolaze puni povjerenja, a mi smo tu da spriječimo komplikacije, riješimo nedoumice i zajedničkim snagama postignemo rezultate.

U Dnevnoj bolnici spremno saslušamo pacijentove brige i trudimo se ostvariti što bolju komunikaciju s njima. Nemamo psihoterapeuta koji bi sigurno olakšao zaposlenicima i pacijentima rad u ponekad dosta zahtjevnim uvjetima.

Trudimo se unaprijediti odnos prema pacijentima, jer njihova dobrobit je na prvom mjestu. Cilj nam je stvoriti klimu u kojoj se pacijent osjeća zaštićeno, no ponekad zbog nedostatka vremena nije moguće pristupiti u potpunosti svakom pacijentu, ali smo tu uvijek kad nam se obrate i traže pomoć.

Ovom malom gestom želimo im pokazati da imaju našu podršku, razumijevanje i naš angažman u svakom trenutku na ovom našem zajedničkom putu.

Sretan i blagoslovljen Božić želi vam osoblje Dnevne bolnice Zavoda za
hematologiju KB Dubrava!


bacc. med. tech. Iva Čulina