Poštovane članice i članovi, prijatelji i suradnici,

Da se podsjetimo, od 1. rujna 2021., naša web stranica KroMreža HMST počela je objavljivati svoj informativni, poučni i motivirajući program, a paralelno djeluje i naša facebook stranica.

Digitalna komunikacija KroMreže HMST zamišljena je kao jedan od važnijih projekata i dimenzija djelovanja Udruge, a ideja je bila da se međusobno povežemo i upoznamo, da zajedničkim zalaganjem pridonesemo ostvarivanju naših ciljeva, te pružimo priliku mnogim članicama i članovima za stvaralački rad, kreativnost i realizaciju ponekih osobnih ciljeva.

Dok je prva godina velikim dijelom počivala na angažmanu vodstva, već tada se uključivalo sve više članica i članova, te nas je do kraja godine bilo ukupno 12.

U 2022. godini predstavili smo vam novi model funkcioniranja web stranice za željom da stranica dobije novi, još jači zamah. Odredili smo glavnu urednicu web (predsjednica) i facebook stranice (tajnica), te dogovorili izvršne urednice za svaki mjesec.

Rodila se tada ideja da svi mi koji smo imali potrebu i želju na taj način se izraziti i pridonijeti ostvarivanju ciljeva KroMreže, postanemo dio jednog važnog kluba – Kluba web autora, a odgovorni članovi za pisanje, prikupljanje i objavu tekstova tijekom cijele godine postanu Uredništvo web i facebook stranice.

Uspjeh nije izostao i umjesto 12 autora u prvoj godini, u 2022. godini u radu web stranice sudjelovalo je tridesetak autora. Bili su to članice i članovi Udruge, nih 30, a uključili su se i oboljeli od hematološke bolesti, njih dvoje i podijelili s nama svoja iskustva. Stranica živi i raste, a hematološke sestre i tehničari sve više se prepoznaju u široj zajednici.

Od tada do danas, mogli ste pročitati brojne zanimljive i stručne članke, informirati se o novostima i događanjima, pratiti rad naših radnih skupina, obilježavanje naših važnih datuma, od međunarodnih dana bolesti, naših webinara i kongresa, kao i međunarodnog dana sestrinstva. Neki vrijedni edukativni materijali ostali su snimljeni za članstvo.

Svima Vama koji ste postali članovi kluba web autora želim reći: “Dobrodošli u klub!”

Uredništvo web i facebook stranice i Klub autora imaju svoje, svima vidljivo mjesto na web stranici; na donjoj crnoj alatnoj traci početne stranice na webu.  

Svim ostalim članicama i članovima, suradnicima i prijateljima, a isto tako i oboljelima od hematoloških bolesti želim poručiti:

Postanite član Kluba autora – čeka vas vaše mjesto. Priložite svoj članak. Javite se uredništvu.

Rado bismo vas čuli i podijelili vaša mišljenja, ideje, edukativne sadržaje, pa i veselja i uspjehe. Ako imate volju i ideju objaviti neki vama značajan tekst na web stranici, pozivamo vas da se javite  izvršnoj urednici za određeni mjesec ili glavnoj urednici portala, a ukoliko želite objavu na facebook, javite se galvnoj urednici facebook stranice KroMreže.  U pripremi članka možemo vas podržati metodološkim uputama. Za autorski sadržaj odgovara, naravno, sam autor.

Pripremila:

Ljiljana Pomper, mag. med. techn., Zavod za hematologiju KB Merkur