Hrvatska udruga leukemije i limfoma (HULL) osnovana je s ciljem pružanja podrške i informiranja oboljelima od leukemija, limfoma i drugih srodnih bolesti, kao i njihovim obiteljima.


Podružnica Osijek, 20. lipnja 2023., obilježila je prvu godinu od osnutka. Podružnica HULL-a u Osijeku aktivna je udruga koja se bori za poboljšanje kvalitete života pacijenata i promovira svijest o ovim bolestima u društvu. Tako su prvu godinu ostojanja podružnice obilježila različita predavanja stručnjaka – hematologa osječkog KBC-a, formalni i neformalni sastanci i druženja članova udruge te pridruživanje gradskom savezu “Sport za sve” čiji se članovi svake subote sastaju, druže i promiču tjelesnu aktivnost kao važan aspekt zdravog života.


Obilježavanje prve godišnjice proteklo je u znaku ugodnog druženja članova te predstavljanja planiranih aktivnosti podružnice u narednoj godini. Između aktivnosti vrijedno je naglasiti inicijativu predsjedništva podružnice za uključivanjem psihologa iz KBC-a Osijek kako bismo svakodnevno članovima omogućili što dostupnije i kvalitetno psihološko savjetovanje. Druženje je, također, obilježila pjesma “Samo zbog vas” Igora Delača, člana i potpredsjednika, koja je poznata i kao himna podružnice.


Ivana Kuleš, KBC Osijek