Svjetski dan mira i molitve, koji se obilježava 21. lipnja, pruža priliku ljudima diljem svijeta da se zajedno sjedine u molitvi, razmišljanju o miru i promicanju međusobnog razumijevanja. Uoči tog posebnog dana, Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara odlučilo je organizirati hodočašće u Šibenik kao način da se njegovi članovi okupe, zajednički mole i promiču poruke mira.


Hodočašće u Šibeniku, 17. lipnja, okupilo je oko 160 članova iz cijele Hrvatske, dok je osječki ogranak brojio 17 sudionika.
Medicinske sestre i tehničari okupili su se u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenske biskupije u čijoj je obližnjoj kapelici održana i sveta misa koju je predvodio fra Ante Udovičić. Nastavno na svetu misu, fra Ante je održao predavanje na temu “Ljubav prema sebi u svjetlu svakidašnjice i Božje riječi” u kojem se od brojnih snažnih poruka mogla izdvojiti i ta da razmislimo kako voljeti sebe da pomognemo drugome.


Nakon svete mise i predavanja, članovi su posjetili i šibensku katedralu u kojoj ih je dočekao i uveo u njezine tajne šibenski biskup Tomislav Rogić. Nadalje, članovi su imali priliku posjetiti i Hrvatsko nacionalno svetište svetog Nikole Tavelića u
crkvi svetog Frane. Idućeg dana, hodočašće i okupljanje završilo je nedjeljnom svetom misom u župi Gospe van Grada u Šibeniku. Prilikom povratka, članovi osječkog ogranka posjetili su i Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu gdje ih je primio i upoznao s poviješću svetišta, velečasni Zlatko Golubić.


Ivana Kuleš, KBC Osijek